Posts

Showing posts from April, 2017

How to prepare aloe bites?

Image
Assalamualaikum wbt.

Post ni dedicated untuk my ex-jiran, Pn. Mona. Dia ni ex schoolmate, ex classmate sampai buat homework add math dekat balcony masa zaman spm. Alkisah, dia nampak post ig, gambar homemade aloe vera bites untuk letak dalam air minuman. Macam air Justea kat kedai tu yg ada aloe vera dalam dia. Ha. Ni la gambar yang menyebabkan hutang lama baru langsai. Pictures was taken back in 2014. Ha bayangkan la lama mana Mona dok request.



Since kat rumah ni pokok lidah buaya @ aloe vera ni sihat tumbuh, Ell dgn ibu buat la dia jadi aloe vera bites sendiri dan sejak tu tak beli lagi kat luar. Mula-mula ada rasa tak yakin pasal cara nak prepare. Then I did some research on how to prepare it, Alhamdulillah jadi and takde kesan sampingan apa-apa pada kami sekeluarga consume aloe vera tu. Kalau nak cuba, silakan lah ye. Tapi hati-hati la handle lidah buaya tu especially masa nak peel kulit dia sebab dia sangat berlendir.

Cara-cara:
1. Siang lidah buaya tu ala-ala siang ikan keli. Eh…